Wat denkt jouw vrouwelijke klant echt?

Ontdek de magie van het begrip voor je klant.

Page content

article content

365 dagen succesvol

Dat is de titel van het boek dat hier voor me op tafel ligt. Triomfantelijk komt Hans naar me toe en zegt:  ‘Hier schat, je had ook hun boek kunnen lezen.’ Ik voelde me op dat moment een positieve ‘feel-good-terrorist’. Nou, dat heb ik dus nooit na het lezen van een boek! Zoveel mensen met dezelfde intentie tot geluk. Enorm veel gave inzichten en een supersfeer. Gezamenlijk die ene belangrijke les leren, die ik alleen ervaringsgericht tot me kan nemen. Voor het eerst van m’n leven: weten en ondervinden dat ik mezelf uit m’n eigen misère kan trekken.

Veel flarden van wat David en Arjan zeggen, zijn me goed bijgebleven:

 • Er is geen reden om je slecht te voelen anders dan jouw reden. Jouw gedachte. Jouw beslissing.

 • Wat is jouw smoes om je slecht te voelen? Wat is jouw smoes om je goed te voelen?

Want dat is het probleem. In deze maatschappij hebben we geleerd elkaar op te beuren als het slecht met de ander gaat. En daar zijn we heel goed in. Wat is jouw lijdenswinst om te blijven lijden in plaats van je leven te leiden? ‘ Wat levert het je op?’ Een vraag die ik vaak stel.  Daarmee houden we iedereen – en vooral onszelf – op de plek waar we zijn. En worden we niet gespiegeld in het gedrag dat we zelf vertonen. Want we laten zelf ook steken vallen. Zijn niet altijd de beste die we kunnen zijn. Omringen ons liever met mensen die ons troosten dan mensen die ons aanmoedigen om er een schepje bovenop te doen. Het nog eens te proberen. En nog eens.

 

In mijn praktijk zie ik dat de belangrijkste barrière voor ondernemers om tot succes te komen vooral ligt in henzelf. Twee belangrijke beperkende overtuigingen spelen daarbij een rol. Als je goed oplet en eerlijk bent naar jezelf en je innerlijke team, dan zijn al je beperkende overtuigingen een afgeleide hiervan:

 1. Ik ben niet goed genoeg

 2. Ik voel me niet geliefd

Op 19 juli 2019 word ik 53 jaar! Energiek, blij met het leven, met mijn dierbaren en met mezelf, volop in beweging zet ik telkens weer nieuwe intenties. Voor dit jaar heb ik mezelf een heel grote intentie gesteld. Just watch me!

Sprinten doe ik niet met een boek in mijn handen… Kennis is prettig, echter… Wijsheid is toegepaste kennis en daar houd ik me uitsluitend mee bezig. Jezelf weer opnieuw intenties stellen en een plan neerzetten om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Sinds mijn 50e levensjaar pas ik dit programma ook op mezelf toe.

Een aantal voorbeelden van mijn Sprints:

 • Ik stelde een intentie om in een landelijk vrouwenblad te komen. Dat is gelukt! In de Margriet van juni 2016 vind je mijn verhaal over de wending die ik na mijn ontslag in 2011 aan mijn leven gaf. Uiteraard vind je dit artikel ook op mijn LinkedIn-profiel
 • Ik stelde een intentie om een podcast te publiceren. Sindsdien ben ik door vier bedrijven geinterviewd voor hun podcast.
 • Ik stelde een intentie om te stoppen met alcohol. Dat is gelukt! Sinds augustus 2015 ben ik nog een paar keer in de verleiding gekomen, maar ook dat hoofdstuk heb ik afgesloten.
 • Ik stelde een intentie om me na 2017 weer lekker in m’n vel te voelen. Dat is gelukt! Suiker en zuivel waren de boosdoeners. Die zijn inmiddels ook exit.
 • Ik stelde een intentie om weer op mijn optimale gewicht te komen en te blijven. Dat is gelukt! Achttien kilo zijn eraf sinds mei 2018 en blijven er ook af.
 • Ik stelde een intentie om deel te nemen aan een passief inkomen programma dat me gezondheid in alle opzichten zou geven. Fysiek, mentaal en financieel. Ook dat is gelukt.
 • Ik stelde een intentie om volledig keuzevrij te leven. Dat is gelukt!

Het geheim? Ik maakte een krachtige keuze. Dat scheelde een heleboel keuzestress daarna. Welke keuze maak jij?

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “365 dagen succesvol

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jacqueline Moleman
Wie ben jij? Wat maakt jou uniek in je vak? Daar ben ik benieuwd naar. Mijn eigen pad verliep niet over rozen, maar heeft me wel veel geleerd. Dat geef ik graag aan je door. In de verbinding. Op - zoals mijn klanten zeggen - eigen wijze: soms confronterend, altijd praktisch en effectief. Met mijn belofte dat je er vele keren meer mee verdient, dan het bedrag dat je in jezelf investeert. Kijk je het aan of ga je het aan?