Wat denkt jouw vrouwelijke klant echt?

Ontdek de magie van het begrip voor je klant.

Page content

9 tips om het zetten van intenties leuk te houden – met cadeau

article content

9 tips om het zetten van intenties leuk te houden – met cadeau

Als je je Verbindend Zakendoen Plan daadwerkelijk opschrijft, dan is het meer waarschijnlijk dat je je plan uitvoert en dat je meer resultaten genereert dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Goed voor je zelfvertrouwen. Stel je voor hoe supergemotiveerd je je voelt als je je plan gereed hebt nog voordat het nieuwe jaar begint!

Even voor de duidelijkheid. Een Verbindend Zakendoen Plan is voor jezelf. Het is maximaal drie pagina’s en het duurt 4 tot 12 uur om te maken. Het helpt je bij het realiseren van je omzet-intenties. Een businessplan daarentegen maak je om geld in te zamelen van investeerders. Een businessplan heeft heel wat meer pagina’s en duurt 80 tot 120 uren om het samen te stellen.

Wie mij kent is wellicht een beetje verbaasd over dit artikel. Want ik houd niet van plannen: in mij zit een zeer minimale Planner. Hoe kon het dan zijn, dat ik altijd mijn plannen – meer dan – waarmaakte? Omdat ik het stellen van intenties leuk houd voor mezelf en absoluut niet bang ben om ze niet te halen (zie ook tip 6). Voor mij geldt vooral: houd het leuk, houd het spannend. Enjoy the process. Zelfs het proces van het plannen! Zo zette ik in 2018 in mijn Plan: ‘ Ik weeg 70 kg ‘. En zo geschiedde. Niet alleen dat: ik liep een mountainrun van 10 km en drie halve marathons. Het werkt!

 

Mijn 9 tips om het maken van plannen leuk te houden

1. Plan tijd in je agenda om aan je Verbindend Zakendoen Plan te werken. Maak een afspraak met jezelf en houd je daaraan. Als je een afspraak maakt met anderen en ze houden zich er niet aan dan…vertrouw je ze niet meer, toch? Als je een afspraak maakt met jezelf en je houdt je er niet aan, wat doet dat dan met je zelfvertrouwen?
2. Gebruik een template. Dat template vind je onderaan dit artikel en ik waarschuw je, de template zelf is ontzettend eenvoudig. Waar het om gaat is het invullen ervan. Breng de informatie van je hoofd via je plan naar je interne motivatie.
3. Let op de seizoenen. Wanneer had je vorig jaar veel omzet, wanneer minder? Houd daarmee rekening in je planning, anders ben je gemakkelijk ontmoedigd in de uitvoering.
4. Bouw precessie in. Als je onderweg bent met intentie, gebeuren er onverwachte positieve dingen die gaan bijdragen aan jouw dromen. Blijf alert, bouw ook dat fenomeen in je plan.
5. Succes heeft meer te maken met intenties zetten dan met vaardigheden ontwikkelen. Heb je je intenties eenmaal opgeschreven, dan blijf je alert op alle mogelijkheden om je plan te halen.
6. Zet grote intenties. Er zijn veilige intenties en grote intenties. Veilige intenties zijn intenties die je zeker haalt. Hoe veilig is dat? Een grote intentie maakt de kans groter dat je er dichtbij in de buurt uitkomt. Maak je niet druk als je die grote intentie niet verwezenlijkt. In ieder geval ben je verder gekomen dan als je een kleinere, meer ‘veilige’ intentie had gesteld.
7. Gebruik alle IT-technologische mogelijkheden die er bestaan. Blok tijd in je agenda, laat piepjes afgaan bij afspraken met jezelf, met anderen, op bepaalde mijlpaal-momenten, voer feestmomenten in.
8. Focus op afmaken, niet op perfectie. Een plan is nooit perfect en moet gemakkelijk bijgesteld kunnen worden.
9. Denk aan een aantal dingen die buiten je comfortzone zijn en plan ze toch in. Dat maakt het uitdagend, zie het als een soort bucketlist.

Een mooi lijstje als voorproefje op mijn cadeau voor jou: download hier mijn gratis template voor jouw Verbindend Zakendoen Plan . Ik weet het, het ziet er eenvoudig uit, maar het invullen ervan vergt wat doorzettingsvermogen. Houd het leuk, dus mocht je daar mijn hulp bij nodig hebben, stuur je plan gerust per mail naar  jm@verbindendzakendoen.nl. Of neem in onze community deel aan de gratis challenge! Ik help je graag jouw intenties te stretchen van ‘veilig’ naar ‘groots’.

Heb jij je Verbindend Zakendoen Plan al gereed of heb je naar aanleiding van je eerdere deelname vorig jaar besloten het nu wel te doen? Laat het hieronder weten en inspireer anderen.

Comment Section

2 reacties op “9 tips om het zetten van intenties leuk te houden – met cadeau


Door jeannette op 5 december 2018

Ik had vorig jaar al mijn cijfers uitgewerkt en gedailleerde planning gemaakt. Naast cijfers van omzet verhoging, investering en kostenbesparing ook een persoonlijk doel. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Gezonder eten en afvallen tot 80 kg. hoorde daarbij. Zakelijk helaas een tegenvaller door wegvallen grote inkomstenbron, plan aangepast en nieuwe ideeën voor 2019. Geplande samenwerkingen anders dan verwacht wel heel blij mee. Privé knop om gezond gaan eten en weeg nu zelfs 75 kg. Ook de planning om een tijd naar Spanje te gaan gehaald. Daar in alle rust schrijven aan een nieuwe opleiding en online content. Al met al een succesvol 2018 dat zeker gevierd mag worden. Zin in de nieuwe planning voor 2019.


Door Jacqueline Moleman op 26 mei 2019

En Jeannette? Hoe is het nu met je gewicht en met je inkomsten? Heb ik je daarbij kunnen helpen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jacqueline Moleman
Wie ben jij? Wat maakt jou uniek in je vak? Daar ben ik benieuwd naar. Mijn eigen pad verliep niet over rozen, maar heeft me wel veel geleerd. Dat geef ik graag aan je door. In de verbinding. Op - zoals mijn klanten zeggen - eigen wijze: soms confronterend, altijd praktisch en effectief. Met mijn belofte dat je er vele keren meer mee verdient, dan het bedrag dat je in jezelf investeert. Kijk je het aan of ga je het aan?