Page content

9 tips om het zetten van intenties leuk te houden – met cadeau

article content

9 tips om het zetten van intenties leuk te houden – met cadeau

Als je je Verbindend Zakendoen Plan 2018 daadwerkelijk opschrijft, dan is het meer waarschijnlijk dat je je plan uitvoert en dat je meer resultaten genereert in 2018 dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Goed voor je zelfvertrouwen. Stel je voor hoe supergemotiveerd je je voelt als je je plan gereed hebt nog voordat het nieuwe jaar begint!

Even voor de duidelijkheid. Een Verbindend Zakendoen Plan is voor jezelf. Het is maximaal drie pagina’s en het duurt 4 tot 12 uur om te maken. Het helpt je bij het realiseren van je omzet-intenties. Een businessplan daarentegen maak je om geld in te zamelen van investeerders. Een businessplan heeft heel wat meer pagina’s en duurt 80 tot 120 uren om het samen te stellen.

Wie mij kent is wellicht een beetje verbaasd over dit artikel. Want ik houd niet van plannen: in mij zit een zeer minimale Planner. Hoe kon het dan zijn, dat ik altijd mijn plannen – meer dan – waarmaakte? Omdat ik het stellen van intenties leuk houd voor mezelf en absoluut niet bang ben om ze niet te halen (zie ook tip 6). Voor mij geldt vooral: houd het leuk, houd het spannend. Enjoy the process. Zelfs het proces van het plannen! Doe er je voordeel mee:

Mijn 9 tips om het maken van plannen leuk te houden

1. Plan tijd in je agenda om aan je Verbindend Zakendoen Plan 2018 te werken. Maak een afspraak met jezelf en houd je daaraan. Als je een afspraak maakt met anderen en ze houden zich er niet aan dan…vertrouw je ze niet meer, toch? Als je een afspraak maakt met jezelf en je houdt je er niet aan, wat doet dat dan met je zelfvertrouwen?
2. Gebruik een template. Dat template vind je onderaan dit artikel en ik waarschuw je, de template zelf is ontzettend eenvoudig. Waar het om gaat is het invullen ervan. Breng de informatie van je hoofd via je plan naar je interne motivatie.
3. Let op de seizoenen. Wanneer had je vorig jaar veel omzet, wanneer minder? Houd daarmee rekening in je planning, anders ben je gemakkelijk ontmoedigd in de uitvoering.
4. Bouw precessie in. Als je onderweg bent met intentie, gebeuren er onverwachte positieve dingen die gaan bijdragen aan jouw dromen. Blijf alert, bouw ook dat fenomeen in je plan.
5. Succes heeft meer te maken met intenties zetten dan met vaardigheden ontwikkelen. Heb je je intenties eenmaal opgeschreven, dan blijf je alert op alle mogelijkheden om je plan te halen.
6. Zet grote intenties. Er zijn veilige intenties en grote intenties. Veilige intenties zijn intenties die je zeker haalt. Hoe veilig is dat? Een grote intentie maakt de kans groter dat je er dichtbij in de buurt uitkomt. Maak je niet druk als je die grote intentie niet verwezenlijkt. In ieder geval ben je verder gekomen dan als je een kleinere, meer ‘veilige’ intentie had gesteld.
7. Gebruik alle IT-technologische mogelijkheden die er bestaan. Blok tijd in je agenda, laat piepjes afgaan bij afspraken met jezelf, met anderen, op bepaalde mijlpaal-momenten, voer feestmomenten in.
8. Focus op afmaken, niet op perfectie. Een plan is nooit perfect en moet gemakkelijk bijgesteld kunnen worden.
9. Denk aan een aantal dingen die buiten je comfortzone zijn en plan ze toch in. Dat maakt het uitdagend, zie het als een soort bucketlist.

Een mooi lijstje als voorproefje op mijn kerstcadeau voor jou: download hier mijn gratis template voor jouw Verbindend Zakendoen Plan 2018 . Ik weet het, het ziet er eenvoudig uit, maar het invullen ervan vergt wat doorzettingsvermogen. Houd het leuk, dus mocht je daar mijn hulp bij nodig hebben, stuur je plan gerust per mail naar  jm@verbindendzakendoen.nl. Of neem in onze community deel aan de gratis training! Ik help je graag jouw intenties te stretchen van ‘veilig’ naar ‘groots’.

Heb jij je Verbindend Zakendoen Plan 2018 al gereed of heb je naar aanleiding van dit artikel besloten het wel te doen? Laat het hieronder weten en inspireer anderen.

Jacqueline Moleman
Met een ruime internationale ervaring in Inkoop, Verkoop en Supply Chain binnen multinationals is mij het belang van Verbindend Zakendoen duidelijk geworden. Graag deel ik deze ervaringen middels Salesteam-trainingen, Executive Business Coaching en interim management met jou als bewuste ondernemer. Op - zoals mijn klanten zeggen - eigen wijze: soms confronterend, altijd praktisch en effectief. Met mijn track record dat je vele keren meer verdient, dan het bedrag dat je in jezelf investeert. Kijk je het aan of ga je het aan?

Comment Section

0 reacties op “9 tips om het zetten van intenties leuk te houden – met cadeau

Plaats een reactie


*