Wat denkt jouw vrouwelijke klant echt?

Ontdek de magie van het begrip voor je klant.

Page content

article content

Hoe mijn darmen mijn onderneming overnamen

Achteraf gezien gemakkelijk aanwijsbaar

In gezonde leefstijl voor een blij ondernemend leven schreef ik over het onderzoek dat ik uitvoerde naar aanleiding van mijn jarenlange ‘niet lekker voelen.’

Achteraf gezien zijn mijn eerdere gezondheidsproblemen allemaal prima aanwijsbaar

 1. Een aangeboren rugafwijzing zorgde voor pijn, die groter werd naarmate ik zwaarder werd en minder ging bewegen.
 2. Blaasontstekingen veroorzaakten antibiotica kuren veroorzaakten moeheid, veroorzaakten energieverlies, veroorzaakten …

Maar wat veroorzaakt nou ontstekingen? Boze darmen! En waarom zijn onze darmen boos op ons? (uit: elke hap telt)

Darmen hebben een bijzondere, steeds minder subtiele manier van communiceren

 • Ze blazen zichzelf op nadat je voeding eet dat hen ziek maakt
 • Ze gooien extra gas en winderigheid in de mix om je te waarschuwen
 • Ze geven je extra kilo’s waar je niet blij mee bent
 • Ze geven een grijs gordijn over je bestaan

Natuurlijk zetten mijn darmen het vuilnis buiten,  voor ze namen ook mijn onderneming over!

 1. Darmen maken bouwstenen voor al jouw hormonen. Voor bijvoorbeeld de hormonen die je eetlust controleren.
  Nou, die waren bij mij al jaren uit balans…ik at alles wat ik maar kon (chocola!) om mijn honger- en onlustsignalen te doven.
 2. Ze maken bouwstenen voor jouw neurotransmitters – de communicatiesystemen voor je hersenen, die bepalen of je je blij, verdrietig, angstig of opgewonden voelt!
  Nou, ik voelde me al jaren ‘in de war’ , gespannen en futloos terwijl ik daar objectief gezien geen redenen meer voor had.
 3. Ze zijn ook verantwoordelijk voor 70-80% van jouw immuunsysteem.
  Nou, elk griepje dat langskwam bezocht mij ook.
 4. Als ze iets niet meer kunnen verdragen, laten ze dat weten via je huid in de vorm van eczeem, pukkels, puistjes en vale, droge grijzige huid!
  Nou, de vermoeide blik door de wallen onder mijn ogen maakte dat ik steeds minder in de spiegel keek. Het beviel me gewoon niet wat ik weerspiegeld zag. Niet in mijn gezicht, niet in mijn gewicht. Ik was ondertussen 18 kilo te zwaar geworden en wist dat niet om te keren.

Sinds ik de gezondheidsreset heb gedaan is het me met terugwerkende kracht helder geworden dat ik mijn lichaam nogal als ‘vuilnisbak’ gebruikte met mijn darmen als vuilnismannen. En die waren al heel lang in staking… Ze hadden zogezegd mijn leven én mijn onderneming overgenomen. Want het was een zooitje…

Mijn darmen waren een zooitje, mijn ondernemende leven dus ook

Ik gaf mijn darmen een overschot aan verkeerde c.q. te eenzijdige microben, wat ervoor zorgde dat ik snakte naar suiker en koolhydraten. Dat maakte mijn darm-omgeving te zuur. Dat maakte dat de goede microben hun werk niet meer goed konden doen. Ik stelde mijn darmen bloot aan suiker, pakje-zakje, e-nummer voeding, soja en graan toe en zorgde daarmee voor een vicieuze cirkel van grote problemen. De micro-organismen die mijn voorheen hielpen begonnen zich terug te trekken en zorgen ervoor dat mijn darmwanden onbeschermd en kwetsbaar waren. Dat noemen we “lekkende darm syndroom” of PSD.

Dit lekkende darm ding is een serieuze zaak! Als er kleine gaatjes komen in je darmwand kan er onverteerde voeding, afval, microbes en gifstoffen uitlekken. Dit was er de oorzaak van dat ik gevoelig werd voor voeding waar ik voorheen NOOIT last van had. Denk aan yoghurt, denk aan aardbeien. Allebei lekker, allebei veroorzaakten ze instant puistjes in mijn gezicht. Zodra je darmwand gaat lekken, is je lichaam genoodzaakt om antistoffen aan te maken om je te beschermen voor deze stoffen. Dan voel je je telkens weer ellendig.

Wat denk je? Wil je niet op z’n minst even kijken naar wat ik voor mijn darmen heb gedaan waardoor ik me nu – blijvend en zonder jojo-effect – weer zo goed voel? En bovengenoemde ellende voorgoed tot mijn verleden behoort? En ik zelf weer aan het stuur zit van mijn ondernemende leven?

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe mijn darmen mijn onderneming overnamen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jacqueline Moleman
Wie ben jij? Wat maakt jou uniek in je vak? Daar ben ik benieuwd naar. Mijn eigen pad verliep niet over rozen, maar heeft me wel veel geleerd. Dat geef ik graag aan je door. In de verbinding. Op - zoals mijn klanten zeggen - eigen wijze: soms confronterend, altijd praktisch en effectief. Met mijn belofte dat je er vele keren meer mee verdient, dan het bedrag dat je in jezelf investeert. Kijk je het aan of ga je het aan?