arrow_drop_up arrow_drop_down

Jacqueline Moleman

Onweerstaanbaar in blij ondernemend leven

Van maatpak naar missie

Auditief ingesteld. Helder wetend. Met beide voeten op de grond.  Met een enorme drive en ambitie om mijn beste ondernemende leven te leiden. Ik geloof niet in doorgeven wat ik zelf niet heb doorleefd. Ik geloof niet in one- size- fits- all. Ik houd van het begeleiden van briljante ondernemers die een verschil maken. Ik houd ervan om tailor made te werken. Mijn aandacht voor jou is volledig. Ik werk met weinig klanten tegelijk, aangepast op wat jij nodig hebt. Je zult verbaasd staan van mijn beschikbaarheid voor jou. 


                       Ik geloof in jou, totdat je in jezelf gelooft.  


The sky was nooit the limit

Opgegroeid met twee broers in het mooie Twentse land, zocht ik al vroeg mijn weg de wijde wereld in. Geholpen door mijn talenknobbel was het internationale zakenleven de meest logische en avontuurlijke stap die ik kon maken. Bijzonder vereerd was ik met steeds aansprekender commerciële functies binnen multinationals als Heineken,  Grandvision en Johnson & Johnson.


Als vakvrouw in het prachtig gesneden maatpak van de beste stoffen: Altijd onderhandelen, inkopen, verkopen en leidinggeven tussen de mannen: collega’s, leveranciers en klanten. Als VP Director Key Accounts was ik onderweg in een gave lease-auto en vloog ik minimaal twee keer per week – businessclass - over de hele wereld. Mijn kantoor op idyllische plekken. O.a. in het WTC Schiphol op de 11e verdieping met uitzicht op de startbaan. Of in het bos in London Pinewood. Waar mijn chauffeur me elke maandagochtend opwachtte op London Heathrow en me van en naar kantoor reed.

Zakendoen op de meest waanzinnige locaties. Soms kneep ik mezelf in m'n arm: dat diner met een leverancier bovenin het Jules Verne restaurant in de Eiffeltoren, met collega’s een luxe verblijf in Athene of Rome, met collega’s drie maanden aan projecten werken in Wales, Elzas of Spanje. Elke Europese hoofdstad ken ik op m’n duimpje. 


De balans opmaken

Wiens leven leefde ik? Wat wilde ik bewijzen? Leven in een prachtig huis, met een prachtige loopbaan waarin ik al mijn kwaliteiten toepaste. Harder werken om ervoor te zorgen dat ik…hard kon blijven werken. Ja, dat was het wel zo ongeveer. Hoezo groots en meeslepend? 


Kostwinner in ons huwelijk, daarna als gescheiden alimentatie betalende co-ouder samen met veel lieve oppas-hulp onze zoon en dochter opvoeden. Altijd antibiotica bij me, voor als die chronische blaasontsteking te heftig werd. Zwarte wallen onder mijn ogen. Rusteloos, nooit stil genieten van het mooie in de wereld. Mijn lijf vol adrenaline en stress, ongezond en te zwaar, met al dat dineren in restaurants en korte nachten in hotels. 


Geen tijd voor de romantiek, alleen maar zorgen dat het plaatje in stand bleef: ‘Ik wilde dit zo graag, nou zal ik de nadelen dragen ook.’ Me bevinden in een gouden kooi en niet zien hoe ik daaruit kon ontsnappen, zonder mijn hoofd te buigen. Geen me-time en als ik die momenten wel had, was er niemand om ze mee te delen. Ik voelde me eenzaam, onbegrepen en verdwaald in mijn eigen uiterlijke schijn. 


Falen met het uithangbord van succes

‘Gelukkig’ werd ik ontslagen. Daar stond ik. Naakt, zo zonder mijn altijd zo ‘belangrijke’ functie. Zo zonder professioneel masker.  Ik mocht mezelf opnieuw gaan uitvinden. Ontbijten met mijn kinderen en me voor het eerst moeder voelen, was de grootste luxe. Dat was me in hun eerste levensjaren nooit gelukt, nu wel. Ik genoot. Tijd nemen om weer af te spreken met vriendinnen, voorzichtig daten, deze keer omdat ze voor mij kwamen en niet voor mijn luxueuze levensstijl.  


Mijn hartgrondige keuze voor een ondernemend leven 

Ik besloot te gaan ondernemen. Met mijn waarden hoog in het vaandel, was mijn drive en commitment sterker dan ooit. Nooit meer zou ik: 

  • mijn leven en mijn tijd laten indelen door een ander.  
  • tegen mijn zin overeenkomsten sluiten, waar ik niet achter kon staan. 
  • de poten onder mijn stoel weg laten zagen.
  • bedrijfsfraude onder mijn ogen zien gebeuren en er niets aan kunnen veranderen. 
  • worden ontslagen.  

Ik richtte mijn eerste bedrijf op, maar de vreugde was van korte duur. Ik werd fysiek aangevlogen door een klant, moest 35 freelancers ontslaan en sloot – een illusie en een heleboel euro’s armer – mijn bedrijf.

 
Een andere kijk op...tijd

Een sleutel-gebeurtenis was mijn ontmoeting met Hans. Hij prikte door het masker heen, verklaarde me voor gek met mijn leefstijl en liet me zien hoe het ook kan. Met gemak, op de mooiste plekken, met de beste klanten. 

Misschien moest ik mijn doelen nog dichter bij mezelf zoeken. Allereerst een toffe moeder zijn in plaats van de ‘altijd drukke’ moeder. Ik verhuisde, ging kleiner wonen, ontspullen en afkicken van mijn verslaving aan stress, adrenaline en snelheid. Wat een inzicht: alleen maar omdat ik het kon, betekende niet dat ik elke dag in de hoogste versnelling moest leven en ondernemen.
Weten wat je wilt, de moed hebben om dit te laten ontstaan, de bereidheid om fouten te maken en me realiseren dat ik alles te winnen had in…tijd. De meest ondergewaardeerde valuta ging mijn belangrijkste Unique Selling Point worden. Ik verslond boeken over het winnen van tijd: Timothy Ferris ‘ een werkweek van 4 uur', lees ik jaarlijks minstens één keer. 


Volgzaam zijn

Ik investeerde veel, luisterde beleefd naar de goeroes met hun stappenplannen en funnel hacks en dacht: ' Ja, maar zo werkt het niet voor mij.' Ik moest mezelf echt zélf opnieuw uitvinden. Heel dicht bij mezelf blijven, in plaats van het pad volgen van een ander. Want inmiddels heb ik ervaren: als ik van mijn pad, mijn manier afwijk, dan ben ik niet wie ik wil zijn voor mijn klanten. Doe ik mezelf geweld aan.


Momentum ontstaat in de stilte

Mijn eerste klant meldde zich uit het niets: ‘ Ik wil mijn bedrijf doen groeien van solo-ondernemer naar een onderneming met een team. Volgens mij kun je me helpen?’ Verbluft keek ik haar aan. 

Ja, zo werkte het. Ondernemers die zien wat ik kan toevoegen, met behoud van mijn levensdoelen- en waarden helpen afkicken van ondernemers-stress. Alleen maar blij ondernemen, delen van wie je bent, met intentie tot klantgeluk. Niet veel later had ze een team van 16 freelancers en bloeide haar bedrijf genoeg om een exit-strategie in te zetten. 

Ik was een krachtbron geworden voor briljante ondernemers. Helemaal ‘ vanzelf.’ Het leven wat ik eerder zocht door veel geld te verdienen, diende zich op een heel andere manier aan. Zonder professioneel masker, met mijn vaardigheden altijd paraat, met klanten die ik zelf met plezier kon kiezen. Van doen-hebben-zijn naar zijn-doen-hebben. Wat een verademing.


Mijn schat: Verbindend Zakendoen

Natuurlijk kon ik goed onderhandelen, maar onderhandelen voor mezelf was nog wel een dingetje… Bleek dat het een stuk gemakkelijker was om namens een multinational aan tafel te zitten 😊. En toch…Niet voor niets had ik met zoveel verschillende soorten zakenpartners, in zoveel verschillende landen onderhandeld. Ik ontdekte een rode draad. Een taal die zich vormde. Hoe kon ik als koper of verkoper de deal maken die ik wilde, met wie dan ook? Het hek was van de dam. Want het was zoveel anders dan in de boeken werd beweerd. Zoveel gemakkelijker om door te geven. Geen scripts uit je hoofd leren, geen trucjes toepassen. Innig verbonden met jezelf, zijn wie je bent en blij ondernemen.  


Ik vertelde mijn klanten erover. Ze pastten het toe en gingen vliegen. Wow! De taal van verbindend zakendoen, gebaseerd op de waarden van elk persoon, waardoor je het aan- en verkoopgedrag van je gesprekspartner kan beïnvloeden. Het stelt je in staat om de intrinsieke motivatie van je gesprekspartner aan te spreken, overeenkomsten te ontdekken en verschillen te overbruggen. Daardoor krijg jij voor elkaar wat beide partijen willen. 

 

 Win-Win werd opeens een blij eitje Bewust zakendoen

Ik had mijn passie gevonden en kon mijn waarden doorgeven in mijn werk. Anderen helpen blij, waardig en authentiek te ondernemen. Verantwoordelijkheid te nemen om hun beste overeenkomsten te sluiten, hun beste ondernemende leven te leiden. Echt succesvol zijn, ook achter het masker van succes.


Transformatie

Mijn leven veranderde nogmaals toen ik in aanraking kwam met een systeem met grote gezondheidswinst, waarbij ik zonder inkoop, verkoop, voorraad houden, administratie of wat dan ook toch een uitstekend passief inkomen kon opbouwen.  Elke dag een lange wandeling maken. In de winter met klanten de Zuid-Spaanse zon opzoeken. Het kon opeens allemaal.   

In een maatpak kon ik me verstoppen. Nu had ik die behoefte niet meer. Blijvend achttien kilo lichter, veel meer energie en mijn hobby weer opgepakt: diverse halve marathons gelopen op exotische plekken, waaronder in Zuid-Spanje.

Vroeger had ik het imago van een harde zakentante, mannen vonden mij op z’n zachtst gezegd ‘lastig’ benaderbaar. Nu hebben Hans en ik al geruime tijd een stabiele relatie, mensen durven mij complimenten te geven en voor mijn kinderen ben ik nu een rustige relaxte moeder, die zich nog steeds jong en avontuurlijk voelt. We maakten mooie reizen naar Costa Rica, Zuid-Afrika en Hawaï. Heel bijzonder om dat te kunnen doen. 


Mijn business past me als een jasje. Nog steeds genoeg afwisseling in locaties, in top-klanten en het volop delen van verschillende aspecten van mijn expertise.  Alles wat ik ooit in mijn moodboard plaatste, is in no-time werkelijkheid geworden. Vervullend, respectvol, dat bereiken wat echt de moeite waard is voor de creatie van jouw ondernemende leven en dat van je blije klanten


Herkenbaar en ook precies wat je zoekt?  Ik ont-moet je graag en beloof je dat het levensveranderend zal zijn.