Wat denkt jouw vrouwelijke klant echt?

Ontdek de magie van het begrip voor je klant.

Page content

article content

Stap in je grootsheid

Dat is de titel van het boek dat hier voor me op tafel ligt. Triomfantelijk kwam Hans met dit boek naar me toe, nadat ik in 2016 vier dagen had doorgebracht met Anthony (Tony) Robbins. ‘Hier schat, je had ook zijn boek kunnen lezen.’ Ik voelde me op dat moment een positieve ‘feel-good-terrorist’. Nou, dat heb ik dus nooit na het lezen van een boek! Achtduizend (8000!) mensen mensen uit 76 landen. Enorm veel gave muziek en een supersfeer. Gezamenlijk die ene belangrijke les leren, die ik alleen ervaringsgericht tot me kan nemen. Voor het eerst van m’n leven op vuur lopen en weten dat ik die vaardigheid meeneem voor de rest van m’n leven: weten en ondervinden dat ik mezelf uit m’n eigen misère kan trekken.

Veel flarden van wat Tony zegt, zijn me goed bijgebleven:

 • Er is geen reden om je slecht te voelen anders dan jouw reden. Jouw gedachte. Jouw beslissing.

 • What’s your excuse to feel bad? What’s your excuse to feel good?

Want dat is het probleem. In deze maatschappij hebben we geleerd elkaar op te beuren als het slecht met de ander gaat. En daar zijn we heel goed in. State of Suffering versus State of Bliss. Wat is jouw lijdenswinst om in een State of Suffering te blijven? ‘ Wat levert het je op?’ Een vraag die ik vaak stel.  Daarmee houden we iedereen – en vooral onszelf – op de plek waar we zijn. En worden we niet gespiegeld in het gedrag dat we zelf vertonen. Want we laten zelf ook steken vallen. Zijn niet altijd de beste die we kunnen zijn. Omringen ons liever met mensen die ons troosten dan mensen die ons aanmoedigen om er een schepje bovenop te doen. Het nog eens te proberen. En nog eens.

stap in je grootsheid - Anthony Robbins

 

In mijn praktijk zie ik dat de belangrijkste barrière voor ondernemers om tot succes te komen vooral ligt in henzelf. Twee belangrijke beperkende overtuigingen spelen daarbij een rol. Als je goed oplet en eerlijk bent naar jezelf en je innerlijke team, dan zijn al je beperkende overtuigingen een afgeleide hiervan:

 1. Ik ben niet goed genoeg

 2. Ik voel me niet geliefd

Anyway, net zo goed als dat ik moest bijkomen van dat ‘feel-good-terrorist’-gevoel, wist ik zeker dat ik het ging doen: Drie maanden Sprinten. In 2016 vond de eerste Zomersprint plaats. Met zeven geweldige deelnemers die er vol voor gingen. 2017 was voor mij een jaar om snel te vergeten. Geen goede tijd voor een Zomersprint. Inmiddels ligt dat achter me, want: We gaan het weer doen! Op 19 juli 2019 word ik 53 jaar! Energiek, blij met het leven, met mijn dierbaren en met mezelf, volop in beweging zet ik telkens weer nieuwe intenties. Voor mijn komende Sprint heb ik mezelf een heel grote intentie gesteld. Just watch me!

Sprinten doe ik niet met een boek in mijn handen… Kennis is prettig, echter… Wijsheid is toegepaste kennis en daar houd ik me uitsluitend mee bezig. Een beproefd groeps-sprintsprogramma ligt voor je klaar. Een jaarprogramma waarbij je per begin van het kwartaal doet alsof het jaar weer opnieuw begint. Jezelf weer opnieuw intenties stellen en een plan neerzetten om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Sinds mijn 50e levensjaar pas ik dit programma ook op mezelf toe.

Een aantal voorbeelden van mijn Sprints:

 • Ik stelde een intentie om in een landelijk vrouwenblad te komen. Dat is gelukt! In de Margriet van juni 2016 vind je mijn verhaal over de wending die ik na mijn ontslag in 2011 aan mijn leven gaf. Uiteraard vind je dit artikel ook op mijn LinkedIn-profiel
 • Ik stelde een intentie om een podcast te publiceren. Sindsdien ben ik door vier bedrijven geinterviewd voor hun podcast.
 • Ik stelde een intentie om te stoppen met alcohol. Dat is gelukt! Sinds augustus 2015 ben ik nog een paar keer in de verleiding gekomen, maar ook dat hoofdstuk heb ik afgesloten.
 • Ik stelde een intentie om me na 2017 weer lekker in m’n vel te voelen. Dat is gelukt! Suiker en zuivel waren de boosdoeners. Die zijn inmiddels ook exit.
 • Ik stelde een intentie om weer op mijn optimale gewicht te komen en te blijven. Dat is gelukt! Achttien kilo zijn eraf sinds mei 2018 en blijven er ook af.
 • Ik stelde een intentie om deel te nemen aan een passief inkomen programma dat me gezondheid in alle opzichten zou geven. Fysiek, mentaal en financieel. Ook dat is gelukt.
 • Ik stelde een intentie om volledig keuzevrij te leven. Dat is gelukt!

Tony gaf me het zetje dat ik nodig had om jou met me mee te laten sprinten. Want als je geen intenties meer hebt in dit leven…

We Stappen in onze Grootsheid op 1 september 2019 en Sprinten door tot 1 december 2019. Daarna blijven we verbonden en zorgen dat ieder voor zich doorsprint. Er kunnen maximaal zeven deelnemers meesprinten. Blijf dus alert: meer nieuws krijg je via mijn nieuwsbrief en social media. Of stuur me alvast een berichtje. Dat je klaar bent met middelmatige resultaten. Dat je klaar bent om mee te sprinten.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Stap in je grootsheid

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jacqueline Moleman
Met een ruime internationale ervaring in Inkoop, Verkoop en Supply Chain binnen multinationals is mij het belang van Verbindend Zakendoen duidelijk geworden. Graag deel ik deze ervaringen online en persoonlijk als Business coach, Zakelijke krachtbron, Spreker en middels Trainingen en Masterclasses met jou als ondernemende vakspecialist. Op - zoals mijn klanten zeggen - eigen wijze: soms confronterend, altijd praktisch en effectief. Met mijn track record dat je vele keren meer verdient, dan het bedrag dat je in jezelf investeert. Kijk je het aan of ga je het aan?