Wat denkt jouw vrouwelijke klant echt?

Ontdek de magie van het begrip voor je klant.

Page content

article content

Welke hefbomen gebruik jij voor je onderneming?

Ooit was ik in een vastgoedcursus en leerde van de besten het vak van vastgoedinvesteerder. Je investeert geld, tijd en energie en je krijgt terug … En toen vertelden ze me over een nieuw fenomeen: de hefboom. Dat betekent dat jij helemaal niet investeert, maar gebruik maakt van andermans geld, tijd en energie. Het bracht me op een hele nieuwe rij van gedachten, die ik in mijn ondernemingen toepaste.  Wat dacht je van:

  • OPM  Other People’s Money. Hoe zet je andermans geld in als hefboom om je onderneming te doen groeien.

Zo zijn er ook:

  • OPN Other People’s Network, OPF Other People’s Funnel, OPK Other People’s Knowledge, OPE Other People’s Experience, OPI Other People’s Investors, OPV Other People’s Volume, OPB Other People’s Business

Er zijn zoveel hefboom-strategieën mogelijk!

Het meest geweldige praktische voorbeeld daarvan was de inkoophefboom-strategie die we volgden bij Heineken Corporate Purchasing. Als er een brouwerij werd overgenomen, deden we natuurlijk eerst onze Due Diligence. Dan hadden we al gezien hoe duur zij hun verpakkingsmaterialen, onze grootste kostenpost, inkochten. Echt bizar hoe vaak het inkoopniveau van zo’n relatief kleine brouwerij beter was dan dat van ons, de grote Heineken groep. Het maakte ons bescheiden en nieuwsgierig naar onze nieuwe inkoop-collega. Deze had het toch maar goed geregeld.

En als dan de nieuwe brouwerij was overgenomen, gingen wij met onze leveranciers in gesprek. Het kon dan zijn dat de hele overname werd gefinancierd door de prijsverlaging die wij daarna wisten te realiseren voor de hele groep. Dus ook door het overnemen van een bedrijf kun je zomaar wederzijdse schaalvoordelen ontdekken.

De laatste tijd zijn er veel rijken die 99% van hun vermogen afstaan. Zo zijn er ook veel influencers en motivational speakers die vrijelijk hun kennis delen. Bijna teveel om te verwerken. Voorbeelden daarvan zijn Jay Abraham, Tony Robbins,  Kyle Cease en er zijn er vast nog veel meer. Alle informatie is er al. Je hoeft het alleen maar te vinden en te ordenen. Zij hebben me geïnspireerd om hetzelfde te doen. Alle rijkdom aan professionele ervaring die ik heb, deel ik graag met je. Misschien zit er iets van waarde voor je bij, waardoor je net even dat zetje in je onderneming krijgt.

Welke hefboom heb jij wel eens gebruikt in je onderneming of welke hefboom zoek jij momenteel actief om je onderneming exponentieel te doen groeien?

In deze download vind je al mijn ideeen voor toe te passen hefboomstrategien om je onderneming te doen groeien. Welke spreekt je het meest aan? 

 

Comment Section

0 reacties op “Welke hefbomen gebruik jij voor je onderneming?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jacqueline Moleman
Wie ben jij? Wat maakt jou uniek in je vak? Daar ben ik benieuwd naar. Mijn eigen pad verliep niet over rozen, maar heeft me wel veel geleerd. Dat geef ik graag aan je door. In de verbinding. Op - zoals mijn klanten zeggen - eigen wijze: soms confronterend, altijd praktisch en effectief. Met mijn belofte dat je er vele keren meer mee verdient, dan het bedrag dat je in jezelf investeert. Kijk je het aan of ga je het aan?